Asiantuntijuusalueet
Biografia
Olen työskennellyt Digitaalisen kulttuurin, maiseman ja kulttuuriperinnön tutkinto-ohjelmassa yliopistonlehtorina, yliopisto-opettajana, projektitutkijana ja assistenttina yhtäjaksoisesti vuodesta 2005 alkaen. Ohjaan kanditutkielmia, graduja ja väitöskirjoja sekä toimin digitaalisen kulttuurin suuntautumisvaihtoehdon vastuuhenkilönä ja HOPS-ohjaajana. Opetus- ja tutkimustoimintani sijoittuu verkkoyhteisöjen ja sosiaalisen median painopistealueelle.
Olen Turun yliopiston eettisen toimikunnan (ihmistieteellisten tutkimusten jaosto) sekä humanistisen tiedekunnan johtokunnan jäsen.
Opetus
- KTMT1317 Seksuaalivähemmistöt urheilukulttuurissa
- KTMT1224 Urheilu ja sosiaalinen media
- KTMT1025 Verkkoaineistot ja tutkimusetiikka
- KTMT1050 Sosiaalinen media ja verkkoyhteisöt
- KTMT1001 Tutkielmaseminaari
- KTMT0004 Aineistot ja menetelmät
- KTMT0005 Näkökulmia digitaaliseen kulttuuriin, kulttuuriperintöön ja maisemantutkimukseen
- Kirjatenttipaketit: KTMT1082 Sosiaalinen media ja kehollisuus sekä KTMT1201 Verkkoaktivismi ja postfeminismi
Tutkimus
Väitöskirjassani (2012) tutkin digitalisoitumisen vaikutusta urheilun seuraajien toimintaan, minkä jälkeen olen keskittynyt tarkastelemaan mediaurheiluun liittyvää vallankäyttöä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden näkökulmista. Erityisenä mielenkiinnon kohteenani ovat naisurheilurepresentaatiot ja sosiaalinen media sekä nykypäivän urheilija-aktivistit. Olen kiinnostunut myös kehollisen kokemuksen tarkastelusta digitaalisessa kontekstissa sekä liikunta- ja urheilukulttuurien muutoksesta. Olen yksi pohjoismaisen Women in a Digitized Sports Culture -tutkimusverkoston perustajista ja kuulun Liikunnan yhteiskuntatieteiden asiantuntijaryhmään (LYHTY, toimikausi 2024–2026).
Asiantuntija-alueisiini kuuluu edellisten ohella verkkoaineistoihin liittyvä tutkimusetiikka ja -metodologia.