Marika Kalpio profiilikuva
Marika
Kalpio
yliopisto-opettaja, elintarviketieteet
PhD, University teacher

Ota yhteyttä

+358 29 450 4934
+358 50 468 0386

Asiantuntijuusalueet

Lipidit
Triasyyliglyserolit
Kromatografia
Kiraalikromatografia
Enantiomeerien erottaminen
HPLC
GC
Massaspektrometria
Näytteen esikäsittely
Elintarvikeanalytiikka
Elintarviketiede
Äidinmaito
Tyrnimarja
Sekundaarimetaboliitit

Biografia

FT Marika Kalpio toimii yliopisto-opettajana elintarviketieteiden yksikössä bioteknologian laitoksella. Hän valmistui tohtoriksi pääaineenaan elintarvikekemia Turun yliopistosta vuonna 2020.

Opetus

FT Marika Kalpio on luennoinut erilaisista analyysimenetelmistä, koordinoinut seminaareja ja organisoinut ja ohjannut laboratorioharjoitustöitä kuten myös kandidaatintutkielmia, pro gradu -tutkielmia ja diplomi-insinööritöitä. Hänen opetusfilosofiansa perustuu tasa-arvoisuuteen ja aktiiviseen oppimiseen.

Tutkimus

FT Marika Kalpion tutkimus keskittyy modernien kromatografisten ja massaspektrometristen analyysimenetelmien erityisesti kiraalikromatografian ja 2D-LC:n soveltamiseen lipidien kemiallisen koostumuksen tutkimiseen. Hänen väitöskirjatyössään triasyyliglyserolien stereospesifistä rakennetta selvitettiin kiraalisen nestekromatografian ja näytteen kierrättäjän avulla. Muut viimeaikaiset tutkimusprojektit ovat sisältäneet eri elintarvikekomponenttien kuten sekundaarimetaboliittien analysoimista ja ylipäätään elintarvikekomponenttien rakenne-toiminta suhteen analysoimiseen.

Julkaisut

Järjestä: