Asiantuntijuusalueet
Biografia
FT Marika Kalpio toimii yliopisto-opettajana elintarviketieteiden yksikössä bioteknologian laitoksella. Hän valmistui tohtoriksi pääaineenaan elintarvikekemia Turun yliopistosta vuonna 2020.
Opetus
FT Marika Kalpio on luennoinut erilaisista analyysimenetelmistä, koordinoinut seminaareja ja organisoinut ja ohjannut laboratorioharjoitustöitä kuten myös kandidaatintutkielmia, pro gradu -tutkielmia ja diplomi-insinööritöitä. Hänen opetusfilosofiansa perustuu tasa-arvoisuuteen ja aktiiviseen oppimiseen.
Tutkimus
FT Marika Kalpion tutkimus keskittyy modernien kromatografisten ja massaspektrometristen analyysimenetelmien erityisesti kiraalikromatografian ja 2D-LC:n soveltamiseen lipidien kemiallisen koostumuksen tutkimiseen. Hänen väitöskirjatyössään triasyyliglyserolien stereospesifistä rakennetta selvitettiin kiraalisen nestekromatografian ja näytteen kierrättäjän avulla. Muut viimeaikaiset tutkimusprojektit ovat sisältäneet eri elintarvikekomponenttien kuten sekundaarimetaboliittien analysoimista ja ylipäätään elintarvikekomponenttien rakenne-toiminta suhteen analysoimiseen.