Seminaari: Biodiversiteetti lautasella - Kestävä ruoka, vastuulliset valinnat

Aika

9.5.2025 klo 9.00 - 13.00
Seminaari kokoaa ruokaketjun ammattilaiset oppimaan ja keskustelemaan luonnon monimuotoisuuden ja ruokavalintojen välisestä yhteydestä. Kuinka esimerkiksi ammattikeittiöt voivat reseptiikan suunnittelussaan ottaa huomioon annosten luontojalanjäljen, ja kuinka viestiä kestävistä ruokavalinnoista asiakkaille.

Seminaarissa kuullaan luontojalanjälkilaskentaan liittyvää uusinta tutkimustietoa, käytännön kokemuksia ruokapalvelujen järjestämistä kampanjoista sekä yritysesimerkkejä luonnon monimuotoisuutta kunnioittavista käytännöistä.

Seminaari on suunnattu elintarvikealan ammattilaisille, kuten julkisten hankintojen asiantuntijoille, tuotekehittäjille, vastuullisuuspäälliköille, tutkijoille ja ruokapalveluiden toimijoille.

Ohjelmassa kuullaan muun muassa:
- Tuloksia kestävän annossuunnittelun ja kuluttajakäyttäytymisen tutkimuksista;
- Näkemyksiä siitä, kuinka ekologinen vastuu voidaan yhdistää osaksi menestyvää liiketoimintaa;
- Käytännön kokemuksia biodiversiteettiä tukevista hankinnoista ja toimintatavoista.

Seminaari järjestetään samanaikaisesti Turussa ja Seinäjoella, ja sama sisältö striimataan molempiin paikkoihin. Osallistuminen on mahdollista myös etäyhteyden kautta.

Sijainnit:
- Turku: Turun yliopisto, Kiinanmyllynkatu 10, Medisiina D/Aistikattila
- Seinäjoki: Frami B, Kampusranta 9, Watt & Edison -kokoustila

Ilmoittaudu seminaariin viimeistään 6.5.2025

Lisätietoja:
Marta Stachnik – marta.m.stachnik@utu.fi

Seminaari on osa hankkeita LUKAKER – Luontokadon ehkäisy kestävällä ruokatuotannolla sekä Tuotekohtainen LCA-laskenta biodiversiteetin edistämiseksi. Hankkeet ovat Euroopan unionin osarahoittamia, ja niitä tukevat myös Etelä-Pohjanmaan liitto ja Nesslingin säätiö.

Asiasanat: biodiversiteetti, kestävä ruokajärjestelmä, julkiset hankinnat, ekologinen vastuu, elintarvikealan innovaatiot, LCA, kuluttajakäyttäytyminen

Lisätietoja