Ruokajätteen ravinteet hyötykäyttöön uudella tavalla
Turun yliopiston Brahea-keskus kokeilee yhdessä Unican ja Biolanin kanssa uutta monistettavaa mallia parantaa Saaristomeren tilaa vähentämällä ruokahävikin syntyä ja kierrättämällä ravinteita paikallisesti.
Kutsumme median kuulemaan lisää Vähemmän jätettä, enemmän kiertoa eli VäKi-pilotista
Aika: Tiistai 3.2. klo 10.00
Paikka: Macciavelli-ravintola, Turun yliopisto, Educarium, Assistentinkatu 5
Ruoan valmistuksessa ja tarjoilussa syntyy aina jonkin verran ravinnerikasta ruokahävikkiä. Syntyvän biojätteen ravinteet halutaan paremmin kiertoon paikallisesti niin, että osaltaan olla parantamassa Saaristomeren tilaa.
Turun yliopiston Brahea-keskus, Unica Oy ja Biolan Oy kehittävät ja kokeilevat uutta, monistettavaa tapaa kierrättää opiskelijaravintolassa syntyvän biojätteen ravinteet mahdollisimman lähellä niiden syntysijaa elvyttämällä kompostointi- ja kaupunkiviljelykulttuuria yhdessä opiskelijoiden kanssa.
Tilaisuudessa on mahdollisuus kuvata muun muassa biojätteiden nykyistä kierrätysjärjestelmää. Tarjolla mm. vesistöystävällistä aamupalaa.