Mediakutsu: Turun yliopisto, Elomatic Oy ja Unica ravintolat yhteistyöhön ruokahävikin vähentämisessä
Yliopistonmäen Galilei-ravintolassa kokeillaan ensimmäistä kertaa jätevirtamittaria, joka havainnollistaa hukkaan menevän syömäkelpoisen ruoan määrää. Samalla asiakas saa antaa palautetta ruoasta keittiölle.
Turun yliopiston tiedote 26.8.2016
Median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen, jossa on mahdollisuus haastatella jätevirtamittarin kehittäjiä ja käyttäjiä.
Aika: maanantai 29.8.2016 klo 11:00
Paikka: Galilei-ravintola, Natura-rakennus, Yliopistonmäki
Vähemmän jätettä, enemmän kiertoa -hanke tekee valtakunnallisella hävikkiviikolla (vko 35) yhteistyötä turkulaisen insinöörisuunnittelutoimisto Elomatic Oy:n kanssa.
Unica Oy:n uusimmassa ravintolassa Galileissa koekäytetään ensimmäistä kertaa Elomatic Oy:n kehittämää ja suunnittelemaa ESCflow-jätevirtamittaria. Mittarin avulla asiakas saa antaa palautetta ruoasta ja samalla hänelle havainnollistetaan konkreettisesti jättämänsä ruoan määrää.
– Kyseessä on monipuolinen, asiakaspalautetta keräävä jätevirtamittari, jonka käyttökokemuksia kerätään opiskelijaravintolassa, sanoo Unica Oy:n toimitusjohtaja Sanna Hovi.
Paikalla ovat
- Minna Lapinlahti-Aaltonen, Elomatic Oy
- Sanna Hovi, Unica Oy:n toimitusjohtaja
- Hanna Hautajärvi, Galilein ravintolapäällikkö
- Leena Erälinna, Turun yliopiston Vähemmän jätettä, enemmän kiertoa -hankkeen projektipäällikkö
Tiedotustilaisuudessa on smoothietarjoilu.
Lisätietoja
Leena Erälinna
projektipäällikkö, Turun yliopiston Brahea-keskus
p. 040 684 7450
leena.eralinna@utu.fi