Eläinten käyttö ylellisyyskulutuksen kohteina puhuttaa Turussa 9.6.
Turun yliopiston tiedote 3.6.2015
Turun ihmistieteiden tutkijakollegium (TIAS) järjestää kaikille avoimen englanninkielisen seminaarin aiheesta “Food, Animals, and Luxury: Interdisciplinary Approaches”.
Aika: tiistai 9.6.2015 klo 10–17
Paikka: Maaherran makasiini, Henrikinkatu 10, Turku.
Seminaarin tavoitteena on tarkastella eläinten käyttöä ruokajärjestelmässä ylellisyyden näkökulmasta.
Keskusteluteemoja ovat esimerkiksi
- ympäristö, uhanalaiset lajit ja ruoka
- ylellisyystuotteet ja eläinten kärsimys
- eläintuotteet ja sosiaalinen status
- eläinten käyttö, ruokaturva ja globaali oikeudenmukaisuus sekä
- ihmis- ja eläinkehojen yhteensulautuminen kulutuksessa.
Seminaarin pääpuhujat ovat Laura Hollsten (Åbo Akademi), Ann-Sofie Lönngren (Uppsala University) ja Per Sandin (Swedish University of Agricultural Sciences).
Seminaarin ohjelma:
10.00–10.05 Avaussanat: TIAS Collegium Researcher Helena Siipi
10.05–11.05 Laura Hollsten (Faculty of Arts, Psychology and Theology, Åbo Akademi): “Transatlantic animals as luxury items in early modern Europe”
11.05–12.05 Ann-Sofie Lönngren (Centre for Gender Studies, Uppsala University): “We need to speak about bunnies. Tensions between eating, loving, and wearing”
12.05–13.00 Lounastauko
13.00–14.00 Per Sandin (Department of Plant Biology and Forest Genetics, Swedish University of Agricultural Sciences): “Luxury, virtue, and vice”
14.00–14.20 Tauko
14.20–14.55 Sami Torssonen: “Livestock welfare as a commodity”
14.55–15.30 Annamari Vänskä: “Underwear and high heels – for pet dogs. A posthuman turn in fashion?”
15.30–16.05 Visa Immonen: “Luxury and animals before the modern era – Are there points of convergence?”
16.05–16.40 Helena Siipi & Marko Ahteensuu: “Food security, the duties of the Western people, and Animals”