Tanja
Seppälä
Food Sciences
Postdoctoral Researcher, Food Sciences
PhD, tutkijatohtori
Contact
Links
Publications
Reutilization of berry press residues in minced Baltic herring (Clupea harengus membras) – Effect on lipid oxidation and sensory characteristics during cold storage (2023)
LWT - Food Science and Technology
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Comparison of Commercial Fish Proteins’ Chemical and Sensory Properties for Human Consumption (2023)
Foods
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Alternative approaches to improve the processing and quality of under-utlized fish (2023)
(G5 Artikkeliväitöskirja)Baltic herring (Clupea harengus membras) protein isolate produced using the pH-shift process and its application in food models (2022)
Food Research International
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Effects of Weak Acids on the Microbiological, Nutritional and Sensory Quality of Baltic Herring (Clupea harengus membras) (2022)
Foods
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Quality of Protein Isolates and Hydrolysates from Baltic Herring (Clupea harengus membras) and Roach (Rutilus rutilus) Produced by pH-Shift Processes and Enzymatic Hydrolysis (2022)
Foods
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Kaiken takana on laadukas raaka-aine – Silakan laadun mittausmenetelmät (2021)
(D4 Julkaistu kehittämis- tai tutkimusraportti tai -selvitys )Comparison of enzymatic and pH shift methods to extract protein from whole Baltic herring (Clupea harengus membras) and roach (Rutilus rutilus) (2021)
Food Chemistry
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Effect of supercritical CO2 plant extract and berry press cakes on stability and consumer acceptance of frozen Baltic herring (Clupea harengus membras) mince (2020)
Food Chemistry
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Impact of cyclodextrin treatment on composition and sensory properties of lingonberry (Vaccinium vitis-idaea) juice (2019)
LWT - Food Science and Technology
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))