Jukka-Pekka
Suomela
University Lecturer, Food Sciences
Docent, Department of Life Technologies
Ph.D.
Links
Areas of expertise
lipid chemistry
chromatography
mass spectrometry
food and nutrition
Publications
Lipophilic and Hydrophilic Metabolites as Descriptors of Different Coffee Beverages (2024)
Journal of Agricultural and Food Chemistry
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Flavonoid diversity in bitter and debittered seeds of Andean lupin (Lupinus mutabilis Sweet) (2024)
Food Chemistry
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Non-destructive assessment of vitamin C in foods: a review of the main findings and limitations of vibrational spectroscopic techniques (2022)
European Food Research and Technology
(Vertaisarvioitu katsausartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A2))
Silakan rasvapitoisuuden ja rasvojen laadun ajallinen ja alueellinen vaihtelu Saaristomerellä. Tutkimusraportti Hankeno: 93977. [Temporal and regional variation of the Baltic herring fat content and quality in the Archipelago Sea]. Final research report no 93977] (2022)
(Julkaistu kehittämis- tai tutkimusraportti taikka -selvitys (D4))Andean Native Grains, Quinoa, and Lupin as Sources of Bioactive Components (2022)
(Vertaisarvioitu artikkeli kokoomateoksessa (A3))Oxidative stability, oxidation pattern and α-tocopherol response of docosahexaenoic acid (DHA, 22:6n-3)-containing triacylglycerols and ethyl esters (2022)
Food Chemistry
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Supercritical CO2 Extraction of Triterpenoids from Chaga Sterile Conk of Inonotus obliquus (2022)
Molecules
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Effect of daily light integral treatments on free amino acids and sugars contributing flavor and acrylamide formation in potato tubers of Solanum tuberosum L. (2021)
Agricultural and Food Science
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Profile and Content of Residual Alkaloids in Ten Ecotypes of Lupinus mutabilis Sweet after Aqueous Debittering Process (2020)
Plant Foods for Human Nutrition
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Effects of germination and kilning on the phenolic compounds and nutritional properties of quinoa (Chenopodium quinoa) and kiwicha (Amaranthus caudatus) (2020)
Journal of Cereal Science
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))