Mikael
Fabritius
Postdoctoral Researcher, Food Sciences
PhD
Contact
Areas of expertise
mass spectrometry
chromatography
lipids
triacylglycerol
phospholipid
Publications
Advanced Tandem Mass Spectrometric Analysis of Complex Mixtures of Triacylglycerol Regioisomers: A Case Study of Bovine Milk Fat (2024)
Journal of Agricultural and Food Chemistry
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Analysis of triacylglycerol and phospholipid sn-positional isomers by liquid chromatographic and mass spectrometric methodologies (2023)
Mass Spectrometry Reviews
(A2 Vertaisarvioitu katsausartikkeli tieteellisessä lehdessä)
Enzyme-assisted aqueous extraction of fish oil from Baltic herring (Clupea harengus membras) with special reference to emulsion-formation, extraction efficiency, and composition of crude oil (2023)
Food Chemistry
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Mass Spectrometric Methodologies for Analysis of Triacylglycerol and Phospholipid Regioisomers in Natural Fats and Oils (2023)
(Artikkeliväitöskirja (G5))A novel UHPLC-ESI-MS/MS method and automatic calculation software for regiospecific analysis of triacylglycerols in natural fats and oils (2022)
Analytica Chimica Acta
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Direct infusion and ultra-high-performance liquid chromatography/electrospray ionization tandem mass spectrometry analysis of phospholipid regioisomers (2021)
Rapid Communications in Mass Spectrometry
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Strategy for stereospecific characterization of natural triacylglycerols using multidimensional chromatography and mass spectrometry (2021)
Journal of Chromatography A
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Direct inlet negative ion chemical ionization tandem mass spectrometric analysis of triacylglycerol regioisomers in human milk and infant formulas (2020)
Food Chemistry
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Determination of vitamin K composition of fermented food (2019)
Food Chemistry
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
K-vitamiinin vaikutuksista tarvitaan lisätutkimuksia (2019)
Kehittyvä elintarvike
(Artikkeli ammattilehdessä tai kirjoitus ammatillisessa blogissa (D1))