Marina
Fidelis
Doctoral Researcher, Department of Life Technologies
Contact
Links
Areas of expertise
Antioxidants
polyphenols
functional foods
side streams valorization
Publications
Chemical composition and bioactivity of hemp, reed canary grass and common reed grown on boreal marginal lands (2023)
RSC Sustainability
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Enzyme-assisted extraction of anthocyanins and other phenolic compounds from blackcurrant (Ribes nigrum L.) press cake: From processing to bioactivities (2022)
Food Chemistry
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Ellagitannins from jabuticaba (Myrciaria jaboticaba) seeds attenuated inflammation, oxidative stress, aberrant crypt foci, and modulated gut microbiota in rats with 1,2 dimethyl hydrazine-induced colon carcinogenesis (2021)
Food and Chemical Toxicology
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Toxicological and bioactivity evaluation of blackcurrant press cake, sea buckthorn leaves and bark from Scots pine and Norway spruce extracts under a green integrated approach (2021)
Food and Chemical Toxicology
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))