Eva
Söderling
Docent, Faculty of Medicine
Institute of Dentistry
Areas of expertise
Xylitol
the caries microbiome
Publications
Real-time acid production and extracellular matrix formation in mature biofilms of three Streptococcus mutans strains with special reference to xylitol (2024)
Biofilm
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
The effect of xylitol chewing gums and candies on caries occurrence in children : a systematic review with special reference to caries level at study baseline (2024)
European Archives of Paediatric Dentistry
(Vertaisarvioitu katsausartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A2))
Postbiotics of the Lactiplantibacillus plantarum EIR/IF-1 Strain Show Antimicrobial Activity against Oral Microorganisms with pH Adaptation Capability (2023)
Microbiology Research
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Effects of sugar-free polyol chewing gums on gingival inflammation: a systematic review (2022)
Clinical Oral Investigations
(A2 Vertaisarvioitu katsausartikkeli tieteellisessä lehdessä)
Effects of xylitol chewing gum and candies on the accumulation of dental plaque: a systematic review (2022)
Clinical Oral Investigations
(Vertaisarvioitu katsausartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A2))
Analysis of Chemical Structure and Antibiofilm Properties of Exopolysaccharides from Lactiplantibacillus plantarum EIR/IF-1 Postbiotics (2022)
Microorganisms
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Regulation of hBD-2, hBD-3, hCAP18/LL37, and Proinflammatory Cytokine Secretion by Human Milk Oligosaccharides in an Organotypic Oral Mucosal Model (2021)
Pathogens
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Effects of xylitol and erythritol consumption on mutans streptococci and the oral microbiota: a systematic review (2020)
Acta Odontologica Scandinavica
(Vertaisarvioitu katsausartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A2))
Influence of 2 '-fucosyllactose and galacto-oligosaccharides on the growth and adhesion of Streptococcus mutans (2020)
British Journal of Nutrition
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Xylitol and erythritol inhibit real-time biofilm formation of Streptococcus mutans (2020)
BMC Microbiology
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))