Esa-Pekka
Nykänen
Doctoral Researcher, Public Health
Links
Areas of expertise
Sustainable diets
Meat reduction
Modelling
Nudging
Public Health
Biodiversity
Meat reduction
Modelling
Nudging
Public Health
Biodiversity
Publications
Lihankulutuksen kohtuullistaminen – Yksilön valinnoista järjestelmätason muutoksiin (2024)
Elävää tiedettä
(E1 Yleistajuinen blogikirjoitus )
Globaalin ruuankulutuksen on muututtava – eri tulotason maissa tarvitaan eri keinoja (2024)
Elävää tiedettä
(O2 Muu julkaisu )
Developing a novel optimisation approach for keeping heterogeneous diets healthy and within planetary boundaries for climate change (2023)
European Journal of Clinical Nutrition
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Nudging Finnish Adults into Replacing Red Meat with Plant-Based Protein via Presenting Foods as Dish of the Day and Altering the Dish Sequence (2022)
Nutrients
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Cost-Minimized Nutritionally Adequate Food Baskets as Basis for Culturally Adapted Dietary Guidelines for Ethiopians (2019)
Nutrients
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Nutritionally Optimized, Culturally Acceptable, Cost-Minimized Diets for Low Income Ghanaian Families Using Linear Programming (2018)
Nutrients
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )