
Esa-Pekka
Nykänen
Doctoral Researcher, Public Health
Links
Areas of expertise
Sustainable diets
Meat reduction
Modelling
Nudging
Public Health
Biodiversity
Meat reduction
Modelling
Nudging
Public Health
Biodiversity
Publications
Globaalin ruuankulutuksen on muututtava – eri tulotason maissa tarvitaan eri keinoja (2024)
Elävää tiedettä
(O2 Muu julkaisu )
Lihankulutuksen kohtuullistaminen – Yksilön valinnoista järjestelmätason muutoksiin (2024)
Elävää tiedettä
(E1 Yleistajuinen blogikirjoitus )
Developing a novel optimisation approach for keeping heterogeneous diets healthy and within planetary boundaries for climate change (2023)
European Journal of Clinical Nutrition
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Nudging Finnish Adults into Replacing Red Meat with Plant-Based Protein via Presenting Foods as Dish of the Day and Altering the Dish Sequence (2022)
Nutrients
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Cost-Minimized Nutritionally Adequate Food Baskets as Basis for Culturally Adapted Dietary Guidelines for Ethiopians (2019)
Nutrients
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Nutritionally Optimized, Culturally Acceptable, Cost-Minimized Diets for Low Income Ghanaian Families Using Linear Programming (2018)
Nutrients
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )