Asiasana: Tutkimusyhteistyö

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Laaja yhteishanke kehittää tulevaisuudenkestävää tuotantolaitosta

14.05.2024

Business Finland on myöntänyt merkittävän rahoituksen Turun yliopiston johtamalle laajalle konsortiohankkeelle, jonka tavoitteena on tulevaisuudenkestävä tuotantolaitos. Business Finlandin, yritysten ja yliopistojen rahoittaman hankekokonaisuuden budjetti on yhteensä 11,7 M€. LifeFactFuture-hanke yhdistää life science - ja teknologiayritysten huippuosaamisen sekä suomalaiset tutkijat. Rahoituspäätös on erinomainen esimerkki julkisten tutkimus- ja kehittämispanostusten suuntaamisesta tärkeään tutkimusyhteistyöhön korkeakoulujen ja yritysten välillä.

EC2U-allianssin vierailut edesauttavat terveyden ja hyvinvoinnin tavoitteiden saavuttamista

07.06.2023

Professorit Daniela Soitu ja Contiu Tiberiu Soitu

Osana EC2U-allianssin toimintaa professorit Daniela Șoitu ja Conțiu Tiberiu Șoitu Alexandru Ioan Cuzan yliopistosta Romanian Iaşista vierailivat Turun yliopistossa 24.-25.4.2023. Vierailunsa aikana he tapasivat EC2U-koordinaatiotiimin sekä henkilökuntaa yhteiskuntatieteellisestä sekä lääketieteellisestä tiedekunnasta.

Turun yliopiston siemenrahoitusta saaneet hankkeet edistävät kansainvälistä yhteistyötä

26.09.2022

Kymmenelle Turun yliopiston hankkeelle myönnettiin rahoitus Opetus- ja kulttuuriministeriön strategiarahoituksen kansainvälisyysohjelman globaalihankkeille suunnatussa siemenrahoitushaussa. Koulutukseen, terveydenhuoltoon ja kestävyyteen keskittyviä hankkeita toteuttaa monipuolinen ja asiantunteva kumppanuusverkosto. 

Professori Leena Kolehmaiselle kieli- ja käännöstieteiden laitoksen Kipinä-tutkimuspalkinto

06.05.2022

Saksan kielen professori Leena Kolehmainen on saanut kieli- ja käännöstieteiden laitoksen ensimmäisen Kipinä-tutkimuspalkinnon. Palkinto antaa tunnustusta tutkimuksen tekemisestä ja tutkimusyhteistyöstä sekä tekee laitoksen tutkimusta näkyväksi. Palkinto luovutettiin laitoksen Tiedepäivässä perjantaina 29.4.2022.