Terveyskampus Turun jäsenenä lääketieteellinen tiedekunta on osa Turun ainutlaatuista terveysalan innovaatioekosysteemiä, jossa hyvinvointialueen ja neljän korkeakoulun lisäksi vaikuttaa noin 100 bio- ja lääkealan yritystä.
Teemme yritysten kanssa monipuolista tutkimus- ja innovaatioyhteistyötä sekä suunnittelemme koulutusohjelmien sisältöä valmistuvien opiskelijoiden kilpailukyvyn vahvistamiseksi työmarkkinoilla. Tiedekunta pyrkii myös aktiivisesti etsimään uusia yritysyhteistyön muotoja mm. järjestämällä mahdollisuuksia yritysedustajien ja yliopiston tutkijoiden tapaamisiin.
Yliopistotason yhteistyösopimuksen ovat solmineet kaksi kansainvälistä lääkejättiä: Roche ja Bayer. Lisäksi tiedekunta tekee yhteistyötä Terveystalon ja Mehiläisen kanssa.
Tutustu yhteistyömahdollisuuksiin
Yritykset ovat tervetulleita hyödyntämään tiedekunnan monipuolisia tutkimuspalveluita ja -infrastruktuureja. Palveluyksiköiden henkilöstö auttaa mielellään tutkimusprotokollien suunnittelussa ja tukee datan analysoinnissa. Tiedekunta auttaa myös mielellään yrityksiä löytämään uusia tutkimuskumppaneita mm. Corporate Corner -tapahtumissa.
Esimerkkejä palveluistamme
- Turku Bioimaging
- Biolääketieteen laitoksen tutkimuksen palveluyksiköt
- Auria Biopankki ja Auria Tietopalvelu
- Turun tautimallinnuskeskus (TCDM)
- Turun kliininen biomateriaalikeskus (TCBC)
- Flavoria-tutkimusravintola
- Corporate Corner -yhteistyötapahtumat
- Terveyskampus Turun tutkimus-, kehitys- ja testauspalvelu TERTTU
Koulutusohjelmista valmistuneet alumnit osallistuvat opetuksen toteutukseen, ja monet yritykset ovat aktiivisesti mukana suunnittelemassa koulutuksen sisältöä ohjausryhmä- tai neuvottelukuntatyöskentelyssä. Opiskelijat tekevät myös opinnäytetöitään yritysyhteistyönä.
Tiedekunta koordinoi opetus- ja kulttuuriministeriön Jobitti-kärkihanketta, joka tähtää bio- ja lääkealan koulutuksessa yrittäjämäisen ajattelun kehittämiseen, sekä yritystietouden ja työelämävalmiuksien lisäämiseen heti koulutuksen alusta alkaen.
Tohtorikoulutuksessa yhteistyötä tehdään Orion Oyj:n kanssa industrial PhD -ohjelman puitteissa, joka on osa lääketutkimuksen tohtoriohjelman toimintaa.